NoSpang.com

Vervoer te land en te water onder de loep genomen
  
woensdag, 23 maart 2011 20:26

Paramaribo - Er zijn gesprekken gaande tussen de Maritieme Autoriteit (MAS) en het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme over de veiligheid te water. Nagegaan wordt hoe betere instrukties aan bootvervoerders bij te brengen. Ook op het gebied van ordening van openbaar vervoer zijn plannen in een vergevorderde fase, zei TCT bewindsman Falisie Pinas vandaag ...

op een wekelijkse regeringspersconferentie. Van vice president Robert Ameerali wordt vernomen dat de regering accountants aan het werk heeft gezet om de totale financiële huishouding van verschillende overheidsbedrijven door te lichten.

Met name Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) zit diep in de rode cijfers. Vice president Robert Ameerali maakte vandaag gewag van grote achterstanden in financiële verslagen bij Ashiana en SRS. Het laatste overzicht dateert van 2002. Ook het subsidie vraagstuk kwam aan de orde. 'De regering heeft een aantal duidelijke richtlijnen voor de toekomst vastgesteld', zegt de VP. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat de instanties transparante jaarverslagen zullen moeten overleggen. Het zal voortaan verplicht gesteld worden dat overheidsinstanties, waaronder tehuizen en ziekenhuizen, transparante en overzichtelijke verslagen van jaarrekeningen presenteren. 

Laatst aangepast ( woensdag, 23 maart 2011 20:34 )